مشخصات سیستم من چیست؟
هر سیستم، کامپیوتر یا لپ تاب از قطعات مجزایی ساخته شده و در نهایت اسمبل می شود؛ برای دیدن مشخصات کامپیوتر روش های بسیار ساده ای وجود دارد همه این راهکارها مشخصات کلی سیستم شما را نشان می دهد.
به گزارش گروه وب گردي
خبرگزاري صدا و سيما؛ مشخصات سیستم من چیه؟ سوالی که شاید بعد از خرید بدون تحقیق یک سیستم یا یک لپ تاپ برای شما پیش میآید و زمانی که میخواهید یک برنامه با مشخصات سخت افزاری خاصی نصب کنید برای شما سوال پیش میآید آیا سیستم من مشخصات لازم برای نصب این برنامه را دارد؟ خیلی ساده میتوانید در خصوص دیدن مشخصات کامپیوتر از طریق ویندوز اقدام کنید.
مشخصات سیستم من چیست؟ هر سیستم، کامپیوتر یا لپ تاب از قطعات مجزایی ساخته شده و در نهایت اسمبل میشود. البته این اصطلاح بیشتر برای سیستمهایی که کیس جدایی دارند بکار میرود بدلیل این که لپ تاپها معمولا از همان شرکت سازنده به صورت اسمبل شده بیرون میآید، ولی سیستمهای رو میزی به راحتی قابلیت تغییر قطعات سخت افزاری را دارند.
برای دیدن مشخصات کامپیوتر روشهای بسیار سادهای وجود دارد همه این راهکارها مشخصات کلی سیستم شما را نشان میدهد. برخی روش ا نیز جزئیات دقیق تری از مشخصات سیستم در اختیار شما قرار میدهند. در ادامه به بررسی هر کدام از این متدها خواهیم پرداخت.
۱. دیدن مشخصات سیستم از طریق مای کامپیوتر
اولین و راحتترین روش برای دیدن جزئیات سیستم از طریق مای کامپیوتر یا My PC میباشد. برای اینکار کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:
روی My PC کلیک راست کنید.
گزینه Properties را انتخاب نمایید.
در صفحه باز شده میتوانید مشخصات کلی سیستم خود مانند مقدار رم، سی پی یو و… را بررسی نمایید. این تکنیک سادهترین راهکار برای دیدن مشخصات اولیه سیستم شما میباشد. اگر به دنبال جزئیات بیشتری در خصوص سیستم خود هستید میتوانید سایر روشها را نیز بررسی نمایید.
۲. فهمیدن مشخصات کامپیوتر از طریق System information
در روش قبلی اطلاعات کلی از سیستم کامپیوتری خود را مشاهده میکردید. اگر به دنبال جزئیات بیشتری هستید بهتر است از طریق System information کامپیوتر خود اقدام کنید. برای دیدن مشخصات کامپیوتر از طریق system information کافیست مطابق با مراحل زیر اقدام نمایید:
استارت منو را باز کنید.
کلمه System information را تایپ کنید.
در صفحهای که برای شما باز میشود مشخصات بسیار بیشتری از روش بالا نشان داده میشود حتی مشخصات تمامی قطعاتی که روی مادربورد شما سوار شده مانند مدل مادربورد، سیستم عامل شما و مشخصات کلیتر را نمایش میدهد.
۳. مشاهده مشخصات سیستم از طریق Cmd
سی ام دی یا (cmd (command prompt برنامهای برای ورود دستورهای مختلف در محیط ویندوز میباشد که به وسیله آن هم میتوانید مشخصات کامپیوتر خود را ببینید. در صورت تنها کافیست تا:
برنامه cmd را باز کنید.
دستور Systeminfo را درون آن درج کنید.
اکنون مشخصات کامل سیستم برای شما لیست میشود. به جز این روشها برای دیدن مشخصات کامپیوتر میتوانید از برنامههای سوم شخص هم استفاده کنید تا بتوانید مشخصات سیستم خود را ببینید.
نرم افزار نشان دادن مشخصات کامپیوتر
علاوه بر روشهای مذکور میتوانید از برنامههای جانبی نیز برای دیدن مشخصات کامپیوتر یا لپتاپ خود استفاده نماییدو بدین ترتیب قادر خواهید بود جزئیات کاملی از مشخصات رم، پردازنده و… به دست آورید. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
CPU-Z
HWiNFO
System Information Viewer
۱. برنامه CPU-Z برای دیدن مشخصات سیستم
برنامه Cpu-z برای نمایش اطلاعات سیستم مورد استفاده قرار میگیرد. با دانلود آن میتوانید تمامی مشخصات مادربرد و قطعات متصل خود را ارزیابی کنید. این برنامه برای دیدن مشخصات سخت افزاری سیستم بسیار کاربردی است. از جمله قابلیتهای این نرم افزار کاربردی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
نشان دادن مشخصات کامل مادربرد مانند شرکت سازنده، نوع چیپست، مدل و…
مدل کارت گرافیک و سرعت و عملکرد آن در سیستم
نمایش مشخصات کامل رم استفاده شده روی سیستم
قابل اجرا روی تمامی نسخههای ویندوز
و…
۲. HWiNFO دانلود نرم افزار نمایش اطلاعات کامپیوتر
برنامه HWiNFO به جز اطلاعاتی که برنامه cpu-z ارائه میکند، میتواند مشخصات سخت افزاری کامل تری رانمایش دهد.
۳. System Information Viewer نرم افزار ثبت مشخصات کامپیوتر
این برنامه هم قابلیتهای برنامههای بالا را دارد و مشخصات سیستم را به صورت کامل نمایش میدهد. از قابلیتهای دیگر آن میتوان به تغییر آدرس Mac هم اشاره کرد.
در نهایت به کمک یکی از برنامههای جانبی قادر هستید مشخصات کامل سیستم خود را بررسی نمایید.